Awareness training - Seccure
16346
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16346,bridge-core-1.0.7,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Awareness

Waar mensen werken, ontstaan kwetsbaarheden. Cybercriminelen maken hier gretig misbruik van, door medewerkers te beïnvloeden en bijvoorbeeld hun wachtwoorden te achterhalen. Hoe goed is uw organisatie hiertegen beschermd? U heeft in dit voorbeeld vast uw medewerkers verteld hoe zij sterke wachtwoorden maken en ezelsbruggetjes gegeven om sterke wachtwoorden te verzinnen. Maar zoals u verderop ziet is het niet moeilijk om wachtwoorden te achterhalen voor een cybercrimineel door zich bijvoorbeeld voor te doen als collega. Maar liefst 70% geeft zijn wachtwoord aan een onbekende ‘collega’ met een goed verhaal.

Zelfs als organisaties een sterk veiligheidsbeleid mét een security awareness training volgen, blijken regels niet voldoende om cyberveiligheid te borgen. Daarentegen kan een security awareness training wel een eerste stap zijn naar het einddoel van gewenst gedrag.

Awareness training

Middels een training, zal gedurende een interactieve sessie, van een security awareness specialist van Seccure, in worden gegaan op de rol van het eigen gedrag van de medewerkers. Er wordt ingegaan op wat awareness is en of dit voldoende is. Weten medewerkers wat er van hen wordt verwacht? En als ze weten wat er van hen wordt verwacht, waarom gedragen medewerkers zich dan niet altijd veilig? Naast verschillende technieken worden grijze gebieden en dilemma’s t.a.v. cyberveilig gedrag besproken.

Onze werkwijze

Onze experts gaan als volgt te werk bij training van uw medewerkers.

 • Intake gesprek

  Allereerst bespreken onze experts met de klant wat het niveau van de medewerkers is. Zo krijgen wij inzicht in uw wensen en eisen.

 • Voorbereiding

  Onze experts stellen samen met de opdrachtgever de scope op en vertalen deze naar werkzaamheden. Er wordt een vrijwaringsverklaring opgesteld met de afgestemde werkzaamheden en scope.

 • Uitvoering

  Onze experts gaan aan de slag met de gekozen producten zoals een penetratietest of phishing.

 • Rapportage en feedback

  De resultaten en adviezen die zijn voortgekomen uit de uitvoering worden verwerkt in een overzichtelijke rapportage. De bevindingen, adviezen en de rapportage zullen vervolgens worden gepresenteerd. Tijdens de presentatie worden alle vragen met betrekking tot de uitvoering en het rapport beantwoordt.

 • Aftercare

  Onze experts zijn altijd bereikbaar voor vragen met betrekking tot de resultaten of gegeven adviezen.

Seccure - specialist in online security - logo footer

De Holle Bilt 25b
3732 HM De Bilt
info@seccure.nl
Tel. 088 – 555 45 00

BEL ME NU
+
Bel mij!