Public Scan - Seccure
13383
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13383,bridge-core-1.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Public Scan

Seccure - Specialist in online security - diensten - public scan
Public Scan

Vanuit het internet wordt een security scan uitgevoerd om de kwetsbaarheden zichtbaar te maken op uw server, systeem of website. Hierbij wordt er vooral gekeken hoe de kwaadwillende hacker uw organisatie vanuit het internet ziet. Met een public scan kunnen de specialisten van Seccure nagaan of en welke zwaktes er aanwezig zijn op uw website, systeem of server. Denk hierbij aan misconfiguraties of kwetsbaarheden in de software.

 

Twee groepen hackers

Sommige geavanceerde hackers richten zich op een specifiek systeem en proberen kwetsbaarheden te ontdekken die hen toegang geven. Het grootste van de indringers begint echter met een specifieke softwarekwetsbaarheid of een veelvoorkomende verkeerde configuratie van de gebruiker die ze al weten te exploiteren. Op deze manier proberen ze gewoon te zoeken naar systemen met dit beveiligingslek.

Voor de eerste groep hackers is het gebruik van een internet scan niet zo interessant. Voor de tweede groep is dit een onmisbare tool. Om deze reden is het voor Seccure ook een belangrijk middel om de veiligheid van uw systeem te testen.

Wanneer een aanvaller weet welk soort kwetsbaarheid hij wil misbruiken, maar geen specifiek doel heeft, gebruikt hij een internet scanner. Een scanner is een programma dat het proces van het onderzoeken van een enorme hoeveelheid systemen op een beveiligingsfout automatiseert. Door via zoekmachines zoals Google een proxy te gebruiken, worden kwetsbare systemen en sites zichtbaar zonder ze zelf aan te vallen. Zo laten ze amper of geen digitale vingerafdruk na en weten ze wel precies hoe uw systeem aangevallen kan worden.

 

Seccure voert diverse public scans uit om alle kwetsbaarheden van uw server, systeem of website bloot te leggen. Zo weten wij precies welke kwetsbaarheden er zijn en kunnen we deze gericht voor u oplossen. Zo besparen wij u tijd en geld in de toekomst!

Onze werkwijze

Onze experts gaan als volgt te werk bij een public scan van uw netwerk.

 • Intake gesprek

  Allereerst bespreken onze experts met de klant wat de opdracht en onderzoeksvraag zijn. Zo krijgen wij inzicht in uw wensen en eisen.

 • Voorbereiding

  Onze experts vertalen de scope naar werkzaamheden. Daarna voeren we een eerste verkenning uit op uw systeem of netwerk.

 • Uitvoering

  De Public Scan wordt uitgevoerd door de experts van Seccure.

 • Rapportage en feedback

  Onze experts rapporteren alle bevinden van de test en lichten deze, indien gewenst, mondeling toe aan u als klant.

 • Aftercare

  Uw organisatie krijgt de kans om de gevonden punten te verbeteren. Hierna voeren onze experts een tweede scan uit ter controle.

Diensten

Public Scan

Penetratietest

Webapplicatie Scan

Consultancy /

Ethical Hacking

Risicoanalyse

Design / Implementation Validations

Training

AVG/GDPR Scan

Redteam Hacking

Seccure - specialist in online security - logo footer

Papendorpseweg 91,
3528 BJ Utrecht
info@seccure.nl
Tel. 088 – 555 45 00

BEL ME NU
+
Bel mij!